Новата посланичка на САЩ в Русия Лин Трейси пристигна в Москва, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на американското посолство, публикувано днес в канала му в "Телеграм" заедно със снимка на Трейси на едно от московските летища.
Вчера Трейси - дипломат от кариерата - се срещна с руския посланик във Вашингтон Анатолий Антонов в резиденцията му във Вашингтон. Същия ден руският заместник външен министър Сергей Рябков каза пред журналисти, че обсъждането на въпроси, свързани с "дразнителите" в руско-американските отношения, ще продължи и с Трейси. Според него намирането на допирни точки по проблемните теми в отношенията между Москва и Вашингтон засега е неуспешно
Американският Сенат утвърди Лин Трейси за посланик в Москва на 21 декември миналата година. Тя е първата жена - посланик на САЩ в Русия. До неотдавна Трейси оглавяваше дипломатическата мисия на САЩ в Армения. В края на ноември миналата година, на изслушване в сенатската комисия по външни работи за утвърждаване на кандидатурата й, тя заяви, че подкрепя санкциите на Вашингтон срещу Москва и по-нататъшното им засилване. Трейси заяви също, че един от основните й приоритети ще е освобождаването на задържаните в Русия американци.