Заместник кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова са взели участие в първата работна среща на кметовете от Мрежата на балканските градове В40, която се проведе в гръцката столица Атина по покана на кмета Костас Бакоянис. Това съобщават на официалната страница на местната администрация. 
Участие във форума са взели над 80 представители на общини и местни администрации от Балканския полуостров, сред които кметовете на София, Пловдив и Бургас. По време на срещата те са приели Стратегически документ за градска дипломация, както и План на мрежата. 
Това е голяма среща на мрежата, след създаването ѝ в края на 2021 година по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. Българските общини бяха сред учредителите на Мрежата В40 и имат значителен принос за достигането на първоначалната цел от обединяване на поне 40 града от Балканския регион. Към днешна дата 14 български общини са членове на В40. 
Мрежата на балканските градове B40 е изградена върху разбирането, че доброто сътрудничество и комуникация между балканските градове ще доведе до перспективи в различни аспекти. Организацията цели да развива местната демокрация, да бъде опора за мир и стабилност на Балканите.