На извънредно заседание днес Камарата на представителите на Парламентарната скупщина на Босна и Херцеговина утвърди новите министри, заместник-министри и заместник-председатели на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, предложени от премиера Боряна Крищо, предаде агенция ФЕНА.
От присъствалите 42-ма депутати 23-ма гласуваха "за" назначаването на новия състав на босненското правителство, след което новоназначените министри и заместник-министри тържествено положиха клетва.
През следващите четири години начело на Министерството на външните работи на Босна и Херцеговина ще бъде лидерът на партията „Народ и правда“ Елмедин Конакович, а негов заместник ще бъде Йосип Бъркич, който заемаше този пост и в предишното правителство.
Министър на финансите и хазната ще бъде бившият премиер - Зоран Тегелтия. Заместник-министър ще бъде Мухамед Хасанович.
Министър на външната търговия и икономическите отношения ще бъде Сташа Кошарац (Съюз на независимите социалдемократи), който и досега оглавяваше това министерство. Заместник-министър ще бъде Лиляна Ловрич.
Давор Буноза (Хърватска демократична общност в Босна и Херцеговина) е новият министър на правосъдието на Босна и Херцеговина, а заместник-министър ще бъде Елвир Махмузич.
Председателят на „Нашата партия“ Един Форто, който досега заемаше поста министър-председател на кантон Сараево, ще поеме министерството на комуникациите и транспорта, а заместник-министър ще бъде Огнен Янич.
Новият министър на гражданските въпроси е Дубравка Бошняк (Хърватска демократична общност в Босна и Херцеговина), а заместник-министър е Марияна Моич.
Ненад Нешич (Демократичен народен съюз) ще оглави Министерството на сигурността, а Ивица Бошняк ще бъде негов заместник.
Зукан Хелез (Социалдемократическа партия на Босна и Херцеговина) ще ръководи Министерството на отбраната, а двамата му заместници са Александър Гоганович и Славен Галич.
Севлид Хуртич (Зелени Босна и Херцеговина) е новият министър за човешките права и бежанците, а заместник-министър ще бъде Душка Юришич.
Председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Боряна Крищо назначи министрите Зоран Тегелтия и Зукан Хелез за свои заместници.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с босненската агенция ФЕНА)