Депутатът от парламентарната група на „Възраждане“ Стоян Таслаков каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че не за първи път получава заплахи от Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище. Той каза, че преди ден е бил нападнат от него близо до жилището си в София.
Първите заплахи, които съм получил от него на месинджър, са преди 2 месеца, когато излезе новината, че беше арестуван кметът на Стамболийски от ГЕРБ заради мой сигнал. Тогава той (Белишки, бел. авт.) започна да ми пише във фейсбук. Не съм му отговарял, но подадох жалба в полицията и прокуратурата, разказа Таслаков. 
Миналата седмица имаше пак инцидент, тогава ме срещна с колегата Искра Михайлова, прибирайки се от една конференция. Само ме блъсна и обиди и ме заплаши за живота ми, отбеляза още депутатът. 
Таслаков коментира, че Белишки му е изпращал съобщения и му е казвал, че знае адреса му и ще го причака.
При спречкването преди ден в София Белишки е извадил оръжие, твърди депутатът от „Възраждане“. Виждайки оръжието, Таслаков е решил да влезе в магазин. „Влезнах в най-близкия магазин, защото там е по-тясно и очаквах да има свидетели. Той ме последва, преследваше ме с оръжието в магазина и там стана едно спречкване“, каза народният представител. „Аз успях да му хвана ръцете, при което казах на хората в магазина да звъннат на 112, той се отказа и побягна“, разказа също той и добави: "Аз съм вторият политик, на когото е вадено оръжие".
Попитан каква е причината за заплахите, Таслаков отбеляза, че кметовете на Панагюрище и на Стамболийски са от ГЕРБ. 
Вчера от МВР потвърдиха, че Иван Белишки е бил задържан в София след отправена заплаха за убийство.