Над 200 деца от начален етап от всички  училища на територията на община Троян ще участват в ски училище в планинския курорт „Беклемето“, съобщи Вяра Дочева от общинската администрация.
Община Троян участва за четвърта поредна година в проекта на Българска Федерация по ски  „Научи се да караш ски“. Още през декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“, като желаещите са повече от определените места. 
Децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян. 
В рамките на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд. Медицинското обслужване и ски оборудването ще бъдат предоставени от Ски-зона „Сима“, а придружаващите учители - от съответните училища. „Проектът бе предвидено да започне на 16 януари, но бе отложено с една седмица заради липсата на сняг, очакваме да започне при благоприятни условия след приключване на грипната ваканция и ще продължи до края на февруари. Заниманията са предвидени в светлата част на деня, в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд“, добави Дочева. 
По думите й инициативата отразява вече утвърдилата се политика на Община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура.