Единадесетото издание на Международния литературен конкурс „Изкуство против дрогата“ Бургас 2023 кани деца и младежи на възраст от 14 до 25 години да изпратят стихотворение, есе или разказ, написани специално по повода, съобщават от пресцентъра на община Бургас.Конкурсът се провежда под егидата на областния управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова и се организира традиционно по повод Международния ден за борба с наркоманиите, който се отбелязва на 26 юни. Негови инициатори са Читалище „Любен Каравелов 1940”, Общински съвет по наркотични вещества към Община Бургас и Синдикат на българските учители - Бургас.
В него могат да се включат деца и ученици на възраст между 14 и 25 години, разделени в две възрастови групи. Условията са творбите да не са публикувани в други издания, както и да не участват в други конкурси, а обемът им да не превишава 6000 знака. Те ще бъдат оценявани от жури, съставено от писатели и преводачи. Крайният срок за изпращане на творбите е 15 април. 
Общият награден фон за първите три места и в двете възрастови групи е 1100 евро. Резултатите ще бъдат обявени на 1 юни, а наградените творби ще бъдат издадени в сборник.