Поради обилни валежи е затруднено преминаването в отделни райони на Албания, информират от Министерството на външните работи (МВнР). Вследствие на продължаващите проливни дъждове в Албания са наводнени над 1000 хектара площ на територията на община Шкодра. В Лежа дъждовете са причинили проблеми с канализацията, като има няколко наводнени квартала.
Заради вълнението на морето, пристанището в Шенджин е спряло всички корабоплавания. В Дуръс са спрени фериботите до Бари, като плаването на малки плавателни съдове продължава да бъде забранено. Във Вльора все още са разрешени плаванията на фериботите, но има забрана за малки лодки и риболовни кораби.
Някои зони в областите Лежа, Шкодра, Корча и Вльора са без електричество.
Съобщава се за блокирани от снега високопланински пътни участъци като Тет-Бога, както и за затруднено преминаване през пътни участъци Тамара-Върмош и Шкодра-Коман, поради свличане на земни маси. Екипи работят по места за почистване на пътните участъци и за възстановяване на електроснабдяването, пишат още от ведомството. От МВнР напомнят, че при нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на страната ни в Тирана на телефон: +355 4 22 32 906 и в извънработно време на номер: +355 4 22 33 155. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04;+359 2 971 38 56 или имейл: [email protected], припомнят още от МВнР.