Заради увеличаващите се пориви на вятъра обхватът на частичното бедствено положение, обявено във Враца, е разширен, съобщиха от Община Враца. Вече са включени и населените места около града.
Ураганният вятър е нанесъл сериозни щети в квартал „Кулата“, където електрозахранването е прекъснато и са компрометирани покриви на къщи. В село Лиляче природната стихия е увредила стълбове на уличното осветление, има изкоренени дървета и повредени покривни конструкции. Във Власатица е разрушен покривът на пенсионерския клуб.
На моменти поривите на вятъра са със скорост над 140 км/ч. Няма сериозно пострадали граждани, хвърчащи камъни са счупили стъкла на електробус през вчерашния ден и това е причинило леки наранявания на част от намиращите се в превозното средство хора, казаха за БТА от Община Враца.
От сутринта в разчистването на щети бяха включени и 30 военни от врачанското поделение 54 990. Освен тях, екипи на БКС Враца и Пожарна безопасност приоритетно премахват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни конструкции, керемиди и предмети, които застрашават живота и здравето на преминаващите. Нарушена е целостта на компактната мрежа на тролейбусния транспорт, но отстраняването на тази щета ще започне след стихването на вятъра. 
Освен чрез социалните мрежи гражданите могат да подават сигнали и на денонощния телефон 0885 118 857.