След вчерашната обявена грипна епидемия в София област, училищата са затворени от 20 до 27 януари, включително. За този период се ограничават свижданията, те ще останат само за пациенти, които са в терминално състояние, коментира пред БТА доктор Красимира Ковачка , управител на МБАЛ ЕООД – Самоков.
„Повишена е заболеваемостта. Това наложи разкриването на допълнителни девет легла към съществуващите в детско отделение. Преструктурирахме леглата, те са за сметка на гинекологично отделение. С тази бройка от 33 легла ние успяваме да се справим, така че няма чакащи деца за прием в детското отделение“, каза доктор Красимира Ковачка.
Тя допълни, че във вътрешно отделение разполагат с 44 легла, заетостта е 90% и имат свободни легла. При необходимост имат възможност да вземат от други отделения легла, за да могат да работят. 
„Уведомили сме за промените в броя на леглата Регионалната здравна инспекция и Районната здравноосигурителна каса, така че в момента всички нужди, които имат потребителите на медицинска помощ, са осигурени“, каза специалистът. 
Няма дефицит на антибиотици, на консумативи и на вливания. В момента болницата е обезпечена.