Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на 23-годишния сирийски гражданин, който вчера опита да даде над 10 хиляди евро подкуп на полицай от „Пътна полиция“, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда за постоянното му задържане.
На 18 януари, около 01:00 часа в центъра на София, полицаи извършват проверка на водач, като тестът за наркотици показва положителен резултат за канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът е арестуван и вкаран в патрулния автомобил, където пуска на пода 10 хиляди евро и ги предлага на младши инспектор Алек Каленски и колегите му. Подкупът бил за това да не бъде задържан и да му се върне шофьорската книжка. По-късно, когато е отведен да даде кръвна проба, сириецът предложил 3000 лева и златен часовник на полицаите, за да го пуснат.
Вчера младши инспектор Каленски разказа, че не за първи път му е предлаган подкуп. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.