Средствата от европейските програми са реални средства, които ще се влеят в икономиката в идните години, ще дадат тласък на редица важни процеси - от икономиката и иновациите в малките и средни предприятие до превенция и управление на рисковете от наводнения, свлачища и горски пожари, заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на открито заседание на Министерския съвет за отчет на дейността на кабинета през изминалите близо шест месеца.
По думите на Пеканов парите от европейските програми ще допринесат за реализирането на важни проекти в сферата на транспорта, за развитие на човешкия капитал, за осигуряване на работа и за образование.
Пеканов подчерта, че от началото на август миналата година за България бяха одобрени 10 от 10 от европейските програми. По четири от тях някои от процедурите са започнали, а по всички ще има процедури в следващите месец-два. Вицепремиерът подчерта, че това е резултат от екипната работа на целия служебен кабинет.
(следва)