Петдесет и три годишен сръбски гражданин ще бъде съден за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, съобщиха от държавното обвинение във Варна. 
На 11 юли миналата година обвиняемият Б.Н. влязъл в магазин за хранителни стоки и забелязал, че продавач-консултантите са ангажирани с подреждане на стока. Бързо се насочил към касата на търговския обект, отворил я и грабнал от там сума пари. След като бил забелязан, побързал да излезе от магазина. Обвиняемият бил настигнат от едната служителка в търговския обект, която се опитала да го спре, но той я изблъскал и побягнал. Сумата, която успял да отнеме противозаконно, била 480 лева.
Няколко дни след грабежа, мъжът е задържан от полицията в хотел. БТА припомня, че при задържането у него бе намерен документ за самоличност, според който той е хърватски гражданин. В хода на разследването бе установено, че документът е фалшив. Сърбинът е обвиняем по още едно досъдебно производство за кражба на 21 000 лева и 2400 евро от магазин, намиращ се в района на кооперативния пазар в града. 
Б.Н. е известен на полицията и е многократно осъждан, както в родината си, така и в България. Той не е имал разрешение за пребиваване в страната и няма постоянно местожителство у нас.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.