Модна къща "Живанши" показа колекция костюми, поли с дължина до коляното и спортни дрехи с качулки на Седмицата на мъжката мода в Париж, предадоха Ройтерс и АФП. 
Творческият директор на бранда Матю Уилямс е отделил внимание на т.нар. уличен стил, наслагвайки материи, камуфлажни дрехи и тартанови шарки. 
Въпреки това обаче колекцията носи аристократичен дух - Уилямс показа лачени обувки и ръкавици в това свое "прет-а-порте". 
Облеклата на "Живанши" са удобни за носене, обувките са с дебели подметки, силуетите са разнообразни - дължини до коляното, пуловери върху дрехи с качулки, палта. Полите се носят върху панталоните и се комбинират с якета от екокожа. Цветовете са зелено, розово, оранжево, в "химически" нюанси, които не се срещат в природата.
Идването на Матю Уилмяс в "Живанши", собственост на компанията за луксозни стоки LVMH, беше през 2020 г. Тогава бе обявено и връщането към висшата мода. На това ревю обаче бяха показани дрехи, готови за носене.
Модната къща "Сен Лоран", която е собственост на компанията-съперник на LVMH - "Керинг Груп", покани гостите на своето ревю в сградата на Стоковата борса в Париж във вторник. Това беше първото ревю с мъжка мода на "Сен Лоран" след назначаването на белгиеца Антъни Вакарело за творчески директор през 2016 г. 
Силуетите на "Сен Лоран" са издължени и флуидни. Преобладава черното. Палтата са дълг и свободни около тялото.
Сред гостите на ревюто бяха забелязани френската актриса Беатрис Дал и американската звезда Джена Ортега.
"Сен Лоран", "Гучи", "Живанши" полагат повече усилия в сферата на мъжката мода  в сравнение с дамската. Марките се опитват да заемат дял от пазара на официалното облекло. Има силно завръщане към този сегмент", каза пред Франс прес Алис Феяр, директор на предлагане и закупуване на мъжка мода във веригата магазини "Галери Лафайет" преди началото на Модната седмица.  
Модните къщи "Луи Вюитон", "Диор", "Ермес" и "Мезон Маржиела" също взимат участие в Седмицата на модата в Париж.
Сред гостите на модния форум беше Техьонг от кей поп групата Би Ти Ес. Корейският изпълнител беше обявен за моден посланик на "Живанши" във вторник. 
Европейските модни марки се опитват да спечелят повече популярност благодарение на разпознаваемите звезди от Южна Корея. През тази седмица беше обявено, че Джимин от Би Ти ЕС ще бъде лице на "Диор", а рапърът Шуга ще си сътрудничи с "Валентино". 
Ревюто на "Блумарбъл" привлече знаменитости като актьора Тимъти Шаламе и певеца Джъстин Бийбър. Дизайнер на бранда за мъжко облекло е Антъни Алварес, който показа уличен стил - бледосини джинси и яркожълти лоуфъри, плетива и многоцветни ретровдъхновения, които напомняха едновременно за фестивала в Уудсток и за митичния Йети.
Бианка Сондърс показа колекция с модели в минималистичен стил. Свръхшироките дрехи изразяваха търсене на мост между културите - Сондърс е от британски и ямайски произход. Сред цветовете в колекцията й правеше впечатление неоновосиньото. Изчистените линии изразяват напрежение между традиции и модерност, се казва в съобщението на модната къща. Бианка Сондър е носителка на френската модна награда "Андам" и е сред малкото жени, работещи в сферата на мъжката мода.