Дървата се оказаха едно от най-ценните неща. 35 процента от необходимите количества за миналата година бяха доставени, медиите гърмяха, че хората ще останат без дърва за огрев. Но към момента няма такава криза - към Нова година всички доставки бяха изпълнени, не просто колкото миналата година, а 160 процента над миналогодишните доставки. Това е близо 1,5 млн. пространствени куб. м. дърва, каза министърът на земеделието Явор Гечев по време на откритото заседание на служебното правителство за отчет на дейността му през изминалите близо шест месеца.
По думите на служебния министър са доставени дърва за 210 000 домакинства. Освен това са направени 606 000 проверки в горския сектор. Той припомни, че заедно с другите министерства са били на терен в Карлово, за да направят каквото може за отстраняване на последствията от наводненията там.
"Поздравления и към Министерството на енергетиката за съвместната инициатива с пловдивския владика, в която бяха осигурени дърва за зимата за 400 домакинства", заяви Гечев. По думите му държавата е работила не като отделни министри, а като цялостен Министерски съвет.
(следва)