Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович посети катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян. Християните в Сърбия празнуват днес Богоявление. Дипломатът е на посещение в Смолян и региона.
Наблюдава се увеличение на туристическия поток от Сърбия към Пампорово през последните години, посочи пред БТА Йович. Впечатлени сме от Смолян, който е град с уникална архитектура и прекрасна природа, заяви той. След разговор с кмета Николай Мелемов посланикът се е ангажирал да съдейства за свързването и побратимяването на Смолян със сръбска община. Вече три години правим сериозна реклама за Пампорово и региона, сръбските туристи посещават курорта и са много доволни, каза още той. Над 1000 туристи само от ски училище в Пирот ще пътуват към Пампорово тази зима. Според дипломата има възможност за увеличение и активизиране на туристическия обмен двустранно. Все повече сърби идват тук и ще се радваме  българи от този регион да са ни гости в Република Сърбия, посочи доц. д-р Йович. 
Това е първата официална визита на Йович в Смолян и е по негова инициатива, според информация на интернет страницата на Община Смолян. На срещата с кмета Николай Мелемов е обсъдено сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и възможността Община Смолян да се побратими със сходна по мащаб и икономически показатели община в Сърбия.