Новият четвърти тематичен брой на списание “Проблеми на изкуството” беше представен в залата на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките (ИИИзк-БАН). Това информират от научната институция на своята интернет страница. 
Събитието е първото от серията представяния на броевете на списание “Проблеми на изкуството”, планирани като част от честванията по повод 75-годишнината на института, съобщи проф. Йоана Спасова-Дикова, директор на ИИИзк-БАН и допълни, че самото издание също има годишнина – 55 години от излизането на неговия първи брой. 
Книжката събира седем статии и четири рецензии, обединени от съставителя на броя доц. Александър Донев под темата New Cinema History / Нови подходи в историята на киното.  
Съставителят на броя доц. Александър Донев представи на кратко темата на броя и публикациите в него, като отдели специално внимание на водещата статия на покойния вече колега и дългогодишен директор на Института проф. Александър Янакиев. “Пътища, пътници, филми” е и последното му изследване, представено на конференция в Атина през 2015 г., отбеляза Донев. В броят са включени още текстовете на Петър Кърджилов, Боян Ценев, Росен Спасов, Деян Статулов, Мая Недялкова, Димитрина Попова, Александър Донев, Стивън Ботомор, Петя Александрова и Георги Каприев. /ИРС