Военнослужещи от Военно формирование 54 990 – Враца се включват в отстраняването на щетите от ураганния вятър във Враца, съобщиха за БТА от Община Враца. В съвместна акция 30-те военни и аварийни екипи приоритетно премахват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни конструкции, керемиди и предмети, които застрашават живота и здравето на преминаващите.
В част от населените места на Враца и кварталите има периодично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество продължават работа.
Към момента проблем с електрозахранването има в село Лиляче и кв. „Кулата“, където вятърът се е усилил през последните часове. В местната администрация са получени десетки сигнали за паднали дървета, външни изолации на жилищни сгради, стълбове на уличното осветление, пътни знаци, прекъснати електропроводници и елементи от инфраструктурата.
Все още не е отстранена аварията по контактната мрежа на тролейбусния транспорт, получена от падналата част от покрива на Великотърновския университет, но всички линии се изпълняват по график, уточниха още от Община Враца.
Второ денонощие поривите на вятъра са отново с голям интензитет, със скорост над 130 км/ч.  Заради проблеми с електрозахранването и с цел опазване от инциденти, днешният ден в Община Враца бе обявен за неучебен. През деня са преустановени и събития, които се провеждат на открито.