Програмата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово (ДТ „Рачо Стоянов“) за февруари започва с представление на „Салиери“ с режисьор Петринел Гочев на 4 февруари, а за 18 февруари е насрочена премиерата на „Глупаци“ от Нийл Саймън с режисьор Валерия Минева, съобщиха за БТА от пресцентъра на ДТ „Рачо Стоянов“. Втора премиера на спектакъла ще има и на 20 февруари.
"Салиери" е носител на Специална награда на журито от Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница през 2022 г.
„“Глупаци“ ще ви отведе по уличките на градчето Кюленчиков, в което се развива действието в пиесата на Нийл Саймън. В тази комедия ще проследим пътешествието на младия учител Толчински до новото му работно място, в което среща чудноватите си работодатели сем. Зубритски и техните още по-ексцентрични съграждани. Как младежът ще се справи със задачата си да образова местните? Дали ще успее да премахне определението „глупаци“ от списъка с думи, които ги описват? Все въпроси, на които ще си отговорим, когато гледаме представлението“, каза за БТА Емилия Илиева, експерт „Връзки с обществеността“ към културната институция. 
На 24 февруари трупата на Ловешкия театър представя „Службогонци“ в надпревара за сладък държавен пост в класическата комедия от Иван Вазов с режисьор Николай Урумов. На 25 февруари на сцената на театъра ще бъде представен „Приказливко в страната на думите“, спектакъл, подходящ за децата. На 27 февруари на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ зрителите ще видят „Мечтата на Наташа“ - моноспектакъл на актрисата Поля Йорданова, която е носител на Награда „Икар“ 2021 в категория „Дебют“ и Награда „Най-добра актриса“ от Международен фестивал „МоноАкт” – Косово, допълниха от театъра в Габрово. 
В края на февруари ДТ „Рачо Стоянов“ ще представи пред публиката „Телефонна любов“ на театър „Искри и сезони“ на Искра Радева.