Национален онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение на тема „Поклон, Българийо, поклон!“ обявиха сдружение "Дай, бабо, огънче" - Перник и Народно читалище "П. К. Яворов 1926 г." в с. Мещица. Това съобщиха организаторите му.
Инициативата се организира по повод 145 години от Освобождението на България. Нейната цел е възпитаване и утвърждаване на патриотизма и българщината сред младото поколение. Участниците в конкурса трябва да изпълнят индивидуално и по изразителен начин едно стихотворение по избор, отговарящо на темата на конкурса. Видеозаписите на участващите трябва да бъдат с дължина до 5 минути, с добро качество на звука и картината. Конкурсът е насочен към деца и младежи от 5 г. до 18 г. Записаните изпълнения трябва да се изпратят до 20 февруари на имейл: [email protected].
Получените и допуснати за участие видеа ще бъдат публикувани на страницата на събитието във Фейсбук, където ще се проведе гласуване. Участниците, получили най-голям брой реакции под своите клипове, ще бъдат отличени. Организаторите и спонсорите на конкурса са осигурили и други специални награди.