Знаете, че ние проведохме доста срещи, работихме активно и благодарим на колегите от „БСП за България“, които се включиха в разговорите за втория мандат. Това отговори пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров на въпрос, свързан с позицията им, че няма да подкрепят "БСП за България" и попитан не е ли било по-добре да проведат първо среща.
Той обясни, че са обсъдили подробно темите, които да включат в тяхната декларация и са направили сериозни стъпки в посока да намерят текст, около който може да има обединение. „Останаха теми, които за нас са изключително важни от принципна гледна точка като приоритети, които ние виждаме за едно бъдещо правителство. Сега беше моментът да видим крачка от тях в посока тези основни цели – съдебната реформа, еврозоната, поддържането на една консервативна фискална политика в рамките на 3 процента бюджетен дефицит, позицията относно Украйна, Изборния кодекс“, коментира Гюров.
Понеже не виждаме в момента никаква стъпка в посока срещане на тези позиции, на този етап не можем да сме в подкрепа, но ние, както казахме от самото начало след изборите, сме конструктивна опозиция, посочи Гюров. Според него от БСП знаят кои са темите, по които могат да очакват подкрепа от ПП и когато се стигне до това да се гласуват такива теми в зала, могат да разчитат, че ще гласуват за тези приоритети. 
Мисля, че всички трябва да сме готови за избори в сегашната обстановка, каза Гюров в отговор на въпрос.