Най-малко осем души са загинали при падане на лавина в град Нинчи в югозападната част на Тибет, предаде агенция Ройтерс, като се позова държавните медии. Китайското правителство е изпратило екип, който да помогне за откриване на телата и за издирване на изчезнали.
Лавината е паднала във вторник вечерта местно време на участък от път и е блокирала хора и превозни средства, съобщава агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс. Не е ясно колко души са изчезнали, а официални лица не съобщават повече подробности, посочва Ройтерс. 
Още през нощта местните власти са изпратили над 130 спасители и близо 30 превозни средства на мястото на инцидента, съобщи днес местният вестник "Глоубъл Таймс".
Министерството на извънредните ситуации на Китай е изпратило работна група в автономния регион. Към 17:30 ч. в сряда щабът за извънредна реакция е изпратил над 240 спасители с повече от 70 превозни средства, 10 единици оборудване и близо 1000 издирвателни устройства, за да прокопаят спасителен коридор от 350 метра.
Разположен на 3100 метра надморска височина, Нинчи се смята за "Тибетската Швейцария» от много туристически фирми, отбелязва Ройтерс.