Постановката “Ничия земя”, режисирана от Александър Морфов, се игра тази вечер за пореден път на сцената на Националния театър “Йон Лука Караджале” в Букурещ. 
“Въпреки че на първо четене изглежда като пиеса за конфликта в бивша Югославия, „Ничия земя“ всъщност е сатира за войната в цял свят и за пресата, която търси единствено сензацията. Тази черна комедия напомня на известния роман „Параграф 22“, отбелязват от театъра и припомнят, че екранизацията на текста получава „Оскар“ в категорията „най-добър чуждестранен филм“ през 2001 г. 
В спектакъла тази вечер имаше две изненади за публиката. На сцената, редом с актьорите -"войници" и „журналистите от първа линия“, за няколко минути беше истински снимачен екип от Евронюз Румъния. Част от масовката журналисти беше и официалният фотограф на театъра Флорин Гиока. Музиката в спектакъла е избрана от самия Александър Морфов.
“Това не е първата постановка, режисирана от него, която се играе на сцената на Националния театър в Букурещ. “Посещението на старата дама” (2011), “Бурята” (2014), “Венецианският търговец” (2019) пожънаха огромен успех. Румънската публика цени Морфов”, каза пред БТА артистичният консултант на театъра Йонуц Корпачи.