Не съм запознат със сигнала до Софийска градска прокуратура(СГП), нямам какво да добавя. Предполагам, че е възложена проверка на КПКОНПИ, защото това е органът, който трябва да извършва проверки на лица с имунитет. Това коментира пред журналисти в Търговище главният прокурор Иван Гешев във връзка със съобщение от по-рано днес на СГП за сигнал за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи, който в момента е народен представител.
По-рано в парламента трима депутати, които са били министри на вътрешните работи коментираха информацията.
Бойко Рашков от „Продължаваме Промяната“ определени информацията като погрешна, фалшива, злонамерена и очерняща доброто му име. 
Христо Терзийски и Младен Маринов, бивши вътрешни министри, понастоящем народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, също коментираха дали са въпросните лица, които прокуратурата проверява за възпрепятстване на правосъдието и пране на пари. Младен Маринов заяви, че няма информация да е търсен или проверяван. Христо Терзийски заяви също, че не се разпознава в съобщението.