Община Нова Загора няма да подкрепи бизнес плана на ВиК-Сливен до 2026 година на предстоящото открито общо събрание на Асоциацията по ВиК, реши днес общинският съвет на Нова Загора. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" кметът на община Нова Загора Галя Захариева.
Според нея в бизнес плана не е представена по-добра организация на работата, която ще доведе до подобряване качеството на услугата, данните за авариите в документа не отговарят на действителната ситуация, няма инвестиционни намерения за купуването на нова и модерна техника, с която да се работи.
Няма нито ред за това как ще бъде решен въпроса с магистрален водопровод в кв."Шести", нито ред как ще се повиши качеството на услугата, посочва Захариева. Според нея исканото увеличение на цената на водата не е за решение на проблемите, а за компенсация на допуснати, поради лоша организация, загуби.
Както БТА съобщи, при последната голяма авария в района бе спряно водоподаването към града и селата. От ВиК дружеството днес увериха, че очакват водата да бъде пусната на 19 януари.