Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати съболезнователен адрес до посланика на Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.
Поводът е трагичният инцидент днес, при който сред загиналите са министърът на вътрешните работи на Украйна, неговият заместник и държавният секретар. 
„С голямо прискърбие научих новината за трагичния инцидент от тази сутрин, при който са загинали моят колега, министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, неговият първи заместник Евгений Енин, и държавният секретар Юрий Лубкович, както и много цивилни, сред които и деца. Това е ужасна загуба, настъпила в период на извънредни изпитания за народа на Украйна - се казва в писмото на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев до Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в Република България. Позволете чрез Вас да изразя искрени съболезнования към роднините и близките на всички загинали, продължава писмото, в което е отправена молба да бъде предадена дълбока съпричастност и към  професионалната общност на Министерството на вътрешните работи на Украйна.Искрено се надавам шокът от тази загуба да бъде бързо преодолян, а войната да бъде преустановена в най-скоро време“, се казва още в съболезнователния адрес.
По-рано днес в предградието на Киев при катастрофа на хеликоптер загинаха 16 души, сред които и украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски, а 30 бяха ранени. 
На борда на хеликоптера е имало девет души: шестима представители на оперативна група на министерството на вътрешните работи, по-специално ръководството на министерството - министър Денис Монастирски, неговият заместник Евген Енин и държавният секретар Юрий Любкович. Всички те са загинали.
Президентът Володимир Зеленски възложи на Службата за сигурност на Украйна в сътрудничество с полицията и други оторизирани органи да установи всички обстоятелства около катастрофата в Бровари.