Турция до голяма степен успя да постигне целите, поставени пред републиката по повод 100-годишнината от основаването й. Това заяви днес пред турския парламент президентът Реджеп Тайип Ердоган, предадоха турските медии.
До голяма степен сме постигнали целите, които искаме да постигне страната ни и народът ни през 100-годишнината на нашата република. Въпреки сериозните изпитания и глобалните кризи, които страната ни изживя през последните десет години и които доведоха до забавяне в някои области, това не са проблеми, които могат да навредят на мащаба на нашите постижения. Годината 2023 е и символ на нашата двайсетгодишна работа (на управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган - бел. ред.), каза той в реч пред съпартийците си.
Според Ердоган именно това прави исторически важни предстоящите президентски и парламентарни избори, които ще се проведат през следващите месеци. 
Нито едни избори в живота ни не са били лесни. Подготвяхме се и участвахме във всички избори с голяма борба, решителност и усърдие и благодарение на Бога успяхме да излезем победители на всички избори, каза турският лидер.
Турският президент също така заяви, че Анкара е "способна да превърне световните катаклизми в основа за собствен пробив".