Проф. Димо Димов е солист на концерта "Честит рожден ден, Моцарт!", на 27 януари в зала "България", съобщават организаторите.
Всяка година музикантите на "Кварто" честват рождената дата на великия композитор. Следващия петък ще звучат три концерта, ще има четирима солисти и оркестър. 
Гостува белгийският флейтист Бертен Д’Оландер с арфистката на Националната ни опера Деница Димитрова, солист ще е и цигуларят Иван Пенчев - лидер на "Кварто". 
Проф. Бертен Д‘Оландер преподава класическа флейта в университета по изкуства "Лука" в град Льовен, Белгия. Трета година провежда майсторски класове в Бургас. Участват флейтисти на възраст от 8 до над 30  години, които пристигат от различни градове в България. Има ученици от Румъния и Словакия. 
Маестрото има богат опит на престижни позиции в редица класически оркестри в Белгия, Нидерландия и Германия. Участвал е като солираща флейта в концертни турнета, в Европа, Япония, Китай, САЩ. Провокиран от идеите за иновативен подход, той е част от "Ансамбъл нова музика" (Ensemble Musiques Nouvelles), Белгия, - най-стария оркестър за съвременна класическа музика в Европа. Издал е 10 собствени албума. Записва с Белгийското радио свои собствени композиции, а няколко композитори дори създават произведения специално за него. Освен в Белгия, преподава 15 години в Музикалния университет в Кьолн, Германия. Сега предимно пътува по света, за да изнася концерти и провежда обучения на ученици и студенти.
/ДД