Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса "Nexo" по предложение на ГЕРБ-СДС. Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.
Комисията е на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и трябва да излезе с доклад за констатациите и изводите, до които е стигнала.
Депутатите не приеха предложението на "Продължаваме Промяната" (ПП) комисията да се занимава и с установяване на всички факти и обстоятелства относно финансирането на всички политически партии на парламентарните избори миналата година. Тезата на ПП е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, отколкото е субсидията им.
За председател на временната комисия беше избран Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.
Останалите членове на комисия са: от "Продължаваме Промяната" - Рена Стефанова и Асен Василев; от ДПС - Йордан Цонев и Петър Чобанов; от "Възраждане" - Златан Златанов и Ивайло Чорбов". "БСП за България" ще бъде представена от Иван Ченчев и Илиян Йончев, "Демократична България" от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а "Български възход" от  Лидия Недева и Гален Монев.