Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение в шивашка фирма в Силистра, проиграха в рамките на тактическо занятие служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Тренировката започна след сигнал към тел. 112 за пожар на последния етаж в четириетажната сграда. 
Съгласно евакуационния план всички 80 работници и служители бяха изведени във вътрешния двор на сградата, изключено беше електричеството. Пристигналите на адреса два противопожарни екипа със специализирани автомобили започнаха гасене от две страни – през вътрешното стълбище и по въздух – чрез изградена гасителна линия посредством 30-метрова автомеханична стълба. 
Огнеборците успяха да локализират и потушат пожара. Пожаро-тактическото занятие се провежда по план и има за цел на практика да провери готовността на ръководството и персонала на фирмата за адекватна реакция в случай на пожар, поясни ръководителят на занятието главен инспектор Людмил Карагинев, началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност“.
Статистиката показва, че от средата на октомври 2021 до края на март 2022 година в Силистренска област са възникнали 65 пожара, пряко свързани с отоплителния сезон. От тях четирийсет са запалвания на комини без загуби, а при останалите 25 пожара са нанесени материални щети. При пожари през миналогодишния отоплителен сезон в областта е загинал един човек, а четирима са пострадали.