Продажбите на швейцарската група за луксозни стоки "Ришмон" (Richemont) са скочили с 8 на сто през третото тримесечие, задвижвани от растежа във всички региони с изключение на Азиатско-тихоокеанския регион. Това се посочва в публикуваните днес резултати, цитирани от ДПА.
Продажбите за тримесечието са нараснали до 5,40 милиарда евро (5,8 милиарда долара) спрямо миналогодишните 4,98 милиарда евро, обяви швейцарската компания. 
Продажбите са се увеличили с 5 на сто при постоянен обменен курс. Като се изключи влиянието от Русия, продажбите на групата са се повишили със 7 на сто.
При отделните региони продажбите в Европа са нараснали със 17 на сто спрямо миналата година до 1,28 милиарда евро, а в Северна и Южна Америка - с 16 на сто до 1,32 милиарда евро.
Продажбите в Япония са се увеличили с 30 на сто, а в Близкия изток и Африка - с 20 на сто.
Междувременно продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион са се понижили със 7 на сто, повлияни в значителна степен от нарушената търговия в континентален Китай заради политиката на нулев ковид.
Компанията е регистрирала растеж и във всички канали за дистрибуция, начело с каналите за търговия на дребно и онлайн търговия.
Продажбите на дребно са се повишили с 9 на сто, онлайн продажбите - с 12 на сто, а приходите при търговията на едро и роялти - с 5 на сто.
Продажбите през деветте месеца до декември 2022 г. са скочили с 18 на сто на отчетна база и с 12 на сто при постоянни обменни курсове.
Компанията планира да обяви резултати за финансовата година, която приключва на 31 март на 12 май.