Spam Studios изпраща януари с два премиерни проекта - театрален и фотографски, съобщават от студиото.
ТЕАТЪР
На 26 януари в "Топлоцентрала" е премиерата на "Двойно дъно" - авторски спектакъл на Ана Батева и Любомир Колаксъзов. Режисьорското дуо се е спряло на младите актьори Мартина Пенева, Вилислава Кирилова и Илиян Нонов. Музиката е на Стефан Здравески. В спектакъла са използвани и текстове от Деян Дуковски, Горан Стефановски, Уилям Шекспир и Антон Павлович Чехов. 
"Двойно дъно" е сатиричен спектакъл, в който действащите лица са актьори, които работят в бар и понякога, но по-скоро рядко, играят в някое представление. Те често тъгуват за големите роли. Пиесата обединява документални текстове, монолози на колеги артисти, които по една или друга причина са огорчени от срещата си с някой режисьор, директор или генерално от цялата театрална ситуация в страната. Но въпреки техните разочарования, нито един от тях не се отказва и продължава да се надява за своя славен миг в кариерата. Жанрът на спектакъла е комедия.
Действието се развива в нетрадиционно театрално пространство - бар, като в конкретния случай това е мястото за вечерно забавление и отдих на "Топлоцентрала".
"Четвъртата стена е разрушена, а модерното представяне на представлението - да е извън кутията, е на лице. Създателите са подготвили за публиката и откровения, доза смях и любопитни сюжети от света на театъра", коментират от Spam Studios.
ФОТОГРАФИЯ 
На същото място е подредена и изложбата на фотографа Беатрис Бочева, която включва снимки от всички проекти на Spam Studios по "Едногодишния гранд" (2022) - премиери, творческа работилница, концерт и др., по едногодишната програма.
Беатрис Бочева се дипломира тази година в специалност "Фотография", в НАТФИЗ. Тя има участие в три изложби, един филм, а от две години е и фотограф на сдружението. Снимала е спектаклите "Приказка за мъртвата царкиня“, "Разбиване“, "Аз победих“, "Утерус“, "Всичко на масата". Известна е работата й по заснемане на живота в бежански лагер в Гърция, която й носи две големи награфи от "БГ пресфото". Работи като фотограф на независими театрални проекти.
/ДД