Американският порноактьор Рон Джеръми, който е обвинен за изнасилвания и сексуални нападения над 21 жени, някои от които са били малолетни при инцидентите, не подлежи на съдебен процес заради тежкото си здравословно състояние, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Решението е на съдията от Лос Анджелис Роналд Харис, който трябваше да се произнесе дали Джеръми може да бъде изправен пред Темида. Позовавайки се на доклади на прокурорите и на защитата, той преценява, че Рон Джеръми  не може да бъде съден, тъй като има "нелечимо нервно-когнитивно влошаване" на здравословното състояние. 
Актьорът, който е на 69 години, не се призна за виновен през август 2021 г. за повече от 30 обвинения. Показанията се отнасят за период от 23 години. Джеръми е задържан от юни 2020 г. 
Адвокатът Стюарт Голдфарб, който представлява актьора, заяви пред съда през март 2022 г., че клиентът му не е могъл го разпознае, когато го посетил преди съдебно заседание.
Следващия месец предстои да бъде решено дали Рон Джеръми да бъде настанен в болница, предаде Асошиейтед прес. 
Той е сред най-известните актьори в порноиндустрията, като е участвал в над 2000 продукции през 70-те години на миналия век.