На български език излиза "Изкупителна любов" от Франсин Ривърс - историческият роман, завладял над 3 милиона читатели по света, съобщават издателите от "Сиела".
Написаната през 1991 година красива история за любовта като спасение е преведена на повече от 30 езика, а през 2022 г. стана вдъхновението за едноименната екранизация с участието на световноизвестната актриса от български произход Нина Добрев.  
СЮЖЕТЪТ
1850 г., Калифорния по време на Златната треска. Време, в което груби и закоравели мъже продават душата си за торба злато, а после го разменят за всевъзможни плътски удоволствия. Осемнадесетгодишната Ейнджъл не очаква от мъжете нищо друго, освен болка и предателство. Продадена да работи в публичен дом още като дете, Ейнджъл отдавна не вярва в любовта, нито пък в Бога или съдбата. Оставила зад себе си истинското си име и миналото си на свободен човек, неспособна да си представи бъдеще, в което да си заслужава да живее, в сърцето на младата жена с име на ангел бушуват единствено омраза и цинизъм. Докато един ден в стаята ѝ, на мястото на поредния клиент, дошъл да се възползва от красотата ѝ, не влиза Майкъл Осия. Мъж с библейско име, който пристига с обещанието за безвъзвратна обич и ѝ прави предложение, което звучи твърде хубаво, за да бъде реалност. Въпросът е ще позволи ли Ейнджъл на този толкова различен мъж да я убеди, че за нея съществува друго бъдеще - без болка и разочарование, или това ще бъде поредният път, в който ще се окаже подмамена от празни думи и хвърчащи обещания. 
/ДД