Кметът на Търговище Дарин Димитров публикува отчета за изпълнението на приоритетите в управленската си програма за 2022 година. Сред основните задачи, изпълнени през годината, са обновяването на парковите пространства в града, ремонтите на улици и тротоари, разкриването на нови социални услуги, се посочва в документа. 
В публикация на фейсбук страницата си, цитирана от пресслужбата на администрацията, Димитров заявява, че миналата година е била сравнително трудна. Той припомня, че бюджетът на общината е приет едва през април, заради забавянето и на държавния бюджет. Заради това на практика администрацията не е можела да започне работа по почти нищо до средата на годината.
„Поглеждайки назад, обаче, мисля, че някак успяхме да се нагодим и да свършим много задачи", отбелязва кметът.  Поглеждайки напред в новата 2023 г. и всичко, което искаме да направим, опасенията ми са, че тази година бюджет ще имаме едва към средата на годината, ако не и по-късно. Дотогава разходите ни трябва да са не по-големи от размера им за същия период на предходната година. В същото време знаете какво се случва с инфлацията, с повишаването на цените на строителните материалите и други. Нищо не струва толкова, колкото е струвало преди година, коментира Дарин Димитров, който заявява, че ще продължи работата с наличните ресурси и вярва, че и тази година ще продължи обновлението на общината. 
От отчета е видно, че през годината инвестиционните предложения са били 59. Това е с 11 повече спрямо предходната 2021 година. От тях 22 са за изграждане на жилищни сгради, а девет са за изграждане на фотоволтаични централи. По отношение на недвижимите имоти се казва, че са се състояли седем търга и два конкурса за отдаване под наем на общински имоти. Отдадени под наем са 23 обекта. Приходите от наем възлизат на 330 383 лв., което е с 8000 лв. повече от предходната година, показва справка на репортер на БТА в отчета. 
Пълният текст на отчета е публикуван в сайта на Община Търговище. Той ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общинския съвет на 26 януари.