Нормално е да има лидерска среща, нормално е да се търсят точки на сближаване там, където са различията и да се установи има ли възможност за мнозинство в този парламент или няма. Това е институционалното подреждане на разговора. От друга страна, вие знаете, че имаме решение на нашия конгрес, че няма как да влизаме в коалиционни взаимоотношения с БСП или да подкрепяме правителство с мандат на БСП. Това заяви пред журналисти в парламента Даниел Митов, депутат от парламентарната група ГЕРБ-СДС. Според него ще е много трудно да се направи правителство с третия мандат.
Той посочи, че очаква да има лидерска среща, както Корнелия Нинова е заявила при получаването на мандата. Аз очаквам всички лидери да седнат на една маса, коментира Митов.
Относно публикацията на германския вестник "Велт" за доставките на оръжие от България за Украйна, Даниел Митов коментира, че още по време на управлението на кабинета "Петков" от ГЕРБ-СДС са ги призовавали да си признаят публично, че се изпраща оръжие и още в предходния парламент да вземат официалното решение за военнотехническа помощ за Украйна. "Не са открили нещо ново, то е ясно, че отиваха оръжия за Украйна още тогава. Големият проблем е защо лъгаха. Защо Кирил Петков и Корнелия Нинова излъгаха и обясняваха сума време, че нито един куршум не е отишъл за Украйна", коментира Даниел Митов. По думите му сега Корнелия Нинова продължава да твърди, че не е изпращано оръжие за Украйна докато тя е била министър на икономиката и индустрията в кабинета "Петков", а Кирил Петков е започнал да се хвали с износа на оръжие. Според Митов, ако още по времето на предходния парламент е било прието решението за военнотехническа помощ, то сега като мининум страната ни е можела да се възползва от програмите за взаимопомощ на НАТО и да модернизира въздушната си отбрана . 
Даниел Митов коментира и скандала с Nexo. По думите му той поставя два големи въпроса: за начина, по който се финансират политическите партии в България, както и какво е искал да направи бившият министър на финансите Асен Василев с българската система за електронни разплащания и проучването на възможността за обвързването й с небанкови оператори на криптовалута.
Митов бе категоричен, че това е изключително рисково. Той каза още, че ГЕРБ не получава дарения и това е решение на партията, а кампаниите си организира със субсидията, получавана по Закона за политическите партии.