Изложба "Чудната поява на сложните пространствени форми" ще бъде открита на 20 януари в галерия "Контраст", съобщават организаторите.
"Представям част от проект, свързан с моите ориентации в областта на скулптурата. Този първа част се отнася до композиране на базата на сложни производни пространствени тела, търсене на пластичността като мелодия и ритъм, определена от отношението между повърхнина и равнина", разказва авторът Ангел Атанасов.
"През годините много дълбоко впечатление ми е правел света на формите, лишени от разказ и обяснение, силното въздействие на скулптурната форма като звук, като вътрешна хармония, която излъчва пространствена и пластична сила", допълва той. Атанасов има желанието да се положи основите на "лаборатория за скулптура" с ясен регламент и цел , където ще се прониква в същността на скулптурния изказ чрез правене и споделяне.
Ангел Атанасов завършва Националната художествена академия в София. Получава трета награда от биеналето по скулптура в Торонто, Канада. Участва в два симпозиума по скулптура и две изложби в Нидерландия. Дванадесет години е преподавател по скулптура, заедно с проф. Божидар Козарев, в Националната художествена академия, София. През последните три години подготвя настоящата самостоятелна изложба. 
/ДД