Служители на областната администрация в Ловеч предоставиха 15 кг в акцията „Жълти стотинки“. Те бяха предадени от областния управител на Ловеч Светослав Славчев на координатора на акцията за областта Ирина Митева. 
Тя поясни, че акция „Жълти стотинки“ вече 16 години събира средства за детските болнични отделения в страната. Досега дарения са предоставени на 21 детски отделения в 19 града. През 2018 г. детското отделение в болницата в Ловеч получава столчета, масички, протектори за легло, спално бельо, стерилизатори. Тази година "столица" на акцията е Велинград.
Област Ловеч се присъединява към кампанията през 2016 г. За миналата година активът й е над 8000 лв. За първите две седмици от началото на тази година са събрани и внесени 102 лева. Като цяло най-дейни са учениците от Ловеч и Луковит, магазините в Априлци и обектите на Кооперативния съюз в цялата област. 
„Тази кауза носи най-вече удовлетвореност. Нашите дарители са предимно от ученици, подкрепяни от своите родители. Имаме дарители, които вече седем години даряват редовно, дори и малки суми“, посочи Митева.
Областният управител благодари на колегите си за съпричастността към инициативата, която е и продължение на благотворителната им кампания от декември м.г., когато на детското отделение в ловешката болница бяха предоставени необходими електроуреди и хигиенни материали и пособия.
И в началото на миналата година служителите на областната администрация събраха и предоставиха на акцията „Жълти стотинки“ към 15 кг монети. Кампанията продължава.