Употребил алкохол водач загасил управлявания от него автомобил на жп прелеза в шуменското село Велино, след което преминаваща влакова композиция е ударила и е направила на скрап леката кола. Водачът е успял да излезе от нея. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.
Малко след 1:30 часа на 18 януари в дежурната част на ОД на МВР е приет сигнал за възникнало произшествие на жп гарата в село Велино. След пристигане на място полицейски служители установили, че 36-годишен мъж от село Живково, който бил зад волана на лек автомобил "Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация, не пропуснал влакова композиция на охраняем железопътен прелез. Автомобилът бил спрял на прелеза, водачът не успял да продължи, но успял да слезе от него. При обработване на произшествието било изяснено, че мъжът управлявал колата с 2,08 промила алкохол. 
Причинени са значителни материални щети по лекия автомобил и по влаковата композиция. Локомотивът бил на около 300 м от жп прелеза, а предната част на колата била под него.
На място пристигнал и екип на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен. Извършени са аварийно-спасителни действия с помощта на хидравлични комплекти и лебедка. 
Както БТА съобщи, последното тежко за обработване произшествие с влак в областта бе на 3 ноември 2022 г. Тогава след бърза реакция, пет екипа с огнеборци от Шумен и Нови пазар успяха да погасят пожар във влака София - Варна, край Каспичан, като преди това всички пътници бяха евакуирани.