Заради силния вятър през изминалото денонощие служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник са реагирали на пет случая на паднали клони и дървета на пътните платна, както и на част от светофарна уредба в центъра на областния град. Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията и коментираха, че няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети на автомобили и недвижимо имущество.
От Областната дирекция на МВР апелираха гражданите да бъдат особено внимателни към увиснали кабели и проводници. При забелязването на такива те трябва да сигнализират незабавно на телефон 112 за отстраняването им, за да се избегнат нещастни инциденти.
Разразилият се силен вятър на територията на Пернишка област е предпоставка за падане на клони от дървета, неукрепени ламарини от покривите на сградите, предмети от терасите на апартаментите, както и различни проводници, които могат да бъдат под напрежение, припомниха от полицията.
Вятърът от вчера е причина и за повреда в електропреносната мрежа. Без захранване са останали помпените станции "Опалово" и "Сиреняците" в община Радомир, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" в Перник. От дружеството заявиха, че аварийни екипи на "Електрохолд" работят по отстраняване на повредите, заради което временно ще бъде нарушено водоподаването към град Радомир.
В 26 области на страната, сред които и Перник, вчера влезе в сила жълт код за силни пориви на вятъра.