Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза пред журналисти в парламента, че биха отишли на двустранна среща с "БСП за България", "макар че ние няма какво да си кажем повече от това, което вече много пъти сме си казвали". 
Няма как да подкрепим един мандат, освен ако не получим подкрепа за основни политически линии, които ние чертаем в това Народно събрание, коментира Костадинов. Той уточни, че на първо място е желанието на "Възраждане" да проведат референдум за запазване на българския лев, което според него може да се случи много лесно.
В момента ние събираме подписи, напомни Костадинов и добави, че подписката върви успешно. Подозирам, че е възможно да успеем да внесем близо половин милион подписа още в средата на март, макар че крайният срок е 10 април, каза той. По думите му по-лесно би могло да мине с гласуване в парламента. Ако получим подкрепа от БСП за това наше искане, не би имало никакъв проблем оттам насетне да продължим да разговаряме за други важни въпроси, каза още Костадинов.
На въпрос относно публикация на германският вестник "Ди Велт", за доставките на оръжия от България за Украйна, Костадинов каза, че това са го казвали миналата година. "Ди Велт" откриха топлата вода няколко месеца, след като правителството на Кирил Петков отдавна вече не е в управлението, посочи той и добави, че трябва да се направи уточнението, че тези доставки са минавали през фирми посредници в Румъния и Полша. Ние многократно сме заявявали, че с подписа тогава на заместник-министър председателя Корнелия Нинова са изнесени наистина оръжия за милиарди, каза Костадинов.