Няколко знаменитости дадоха положителнен тест за КОВИД-19 след церемонията за наградите "Златен глобус", съобщи Би Би Си.
Колин Фарел, Брендън Глийсън, Джейми Лий Къртис и Мишел Пфайфър не присъстваха на наградите "Изборът на критиците" заради КОВИД-19. В изискванията за участие на церемонията в неделя - седмица след Златните глобуси, беше отрицателен тест за новия коронавирус.
"Съжалявам, че пропускам наградите "Изборът на критиците", написа Мишел Пфайфър в Инстаграм. "Да, КОВИД".
Пфайфър трябваше да връчи наградата за цялостно творчество на Джеф Бриджис, но я замести Джон Гудман. 
Къртис също сподели за болестта си в Инстаграм. Докато тя си стоеше у дома, колегите й от "Всичко навсякъде наведнъж" получиха пет награди, включително за най-добър филм. 
Предпазните мерки като тестване, ваксиниране и изисквания за маски са непоследователни през този награден сезон. За някои присъствени церемонии не се изискват никакви мерки за безопасност, докато за други като "Златен глобус" и наградите "Изборът на критиците" беше необходимо тестване или доказателство за ваксинация, или и двете.
Здравните експерти казват, че не са изненадани от тези проблеми, пред които е изправен елитът на Холивуд.
"Това не е неочаквано", казва д-р Джон Браунстайн, епидемиолог в Бостънската детска болница. "Има събирания на закрито по време, когато циркулират много вируси, независимо дали става въпрос за настинка или грип, и близост без маски ... и ще има активно предаване на вируси".
Докато страховете от КОВИД-19 избледняват и мерките за обществена безопасност отслабват, седмичните случаи на заболяване надхвърлят 400 000 от месец и половина в САЩ според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията. Толкова много случаи не е имало от края на септември. Увеличават се и смъртните случаи  от КОВИД-19 в САЩ. Към 11 януари са регистрирани 3907.