Общинските съветници от ГЕРБ ще инициират извънредна сесия на Общинския съвет в Пловдив. На заседанието те ще предложат отмяна на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест" и приемане на варненските акции в него. Това съобщиха от пресцентъра на партията.
Междувременно от общинската администрация съобщиха, че вчера кметът Здравко Димитров е внесъл искова молба до Окръжен съд - Пловдив за отмяна от магистратите на взетите решения на Общото събрание на дружеството „Пълдин Туринвест" от 9 януари 2023 г. Едновременно с това е внесена молба за спиране на вписването в Търговския регистър за увеличение на капитала на дружеството и изменение на устава. Спазени са всички законоустановени срокове за обжалване, уточниха от общината.
Два пъти общински съветници от различни политически сили инициираха извънредно заседание на Общинския съвет в Пловдив по темата за Международен панаир - Пловдив, което не се състоя заради липса на кворум. Мотивът за свикването му беше, че решението на съветниците от 19 декември, с което задължиха съветника Ясен Михайлов да гласува "за" апорта, но в същото време да използва блокираща квота, съдържа съществени противоречия, които водят до липса на ясна воля на Общинския съвет. Според инициаторите решението трябваше да бъде прегласувано и ясно да се посочи съгласни ли са или не капиталът на "Пълдин Туринвест" да се увеличи чрез вливането на варненските акции от Панаира. Това беше втори опит да се спре предаването на пълния контрол над Панаира на бизнесмена Георги Гергов. 
Пловдивчани организираха протести за запазването на Панаира. Хората се опасяват, че ако бизнесменът поеме контрола над Панаира, теренът ще бъде застроен, а Панаирното градче - унищожено.