Съдът остави за постоянно в ареста И.Г. на 63 години, който бе задържан след като при полицейска операция в дома му в Кнежа е открита наркооранжерия. Това се посочва в съобщение на прокуратурата в Плевен.
Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че от 13 януари тази година е засадил и отглеждал растения от рода на конопа, както и че е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има разрешително за това. 
С постановление на прокурор в Районната прокуратура (РП) в Плевен обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, след което е внесено искане в съда в Кнежа за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".
"Съдът прие доводите на РП - Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на И.Г. Налице е и реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което спрямо него е взета най-тежката мярка за неотклонение", добавят от прокуратурата. Определението на съда в Кнежа подлежи на обжалване. 
БТА припомня, че при претърсване в дома на И.Г. са намерени и иззети 166 растения от рода на конопа, засадени в пластмасови саксии. При направен полеви наркотест те са реагирали на марихуана. Растенията са намерени в специално пригодено помещение, вкопано в земята, като оранжерия за отглеждането им. В имота са намерени и иззети също едноцевна пневматична пушка, преработена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие, както и боеприпаси.
Разследването се продължава под ръководството на прокуратурата в Плевен от разследващ полицай при районното управление в Кнежа.