Решението на Народното събрание за предоставяне на финансова подкрепа на физически лица за транспорт остави след себе си много въпросителни. Това коментира в предаването „Здравей, България“ на „Нова телевизия“ служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.
На 12 януари депутатите увеличиха размера на месечната вноска във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ за произведени в България нефтопродукти от руски петрол, като събраните средства ще се изразходват за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. Тогава депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев обясни, че се обмисля да бъдат предоставени ваучери от 1000 лв. годишно на хора под максималния осигурителен доход, който за тази година е 3400 лв. 
Чисто технически тези указания поставят много въпросителни, има свикана работна група и ще започне да работи, каза Никола Стоянов.
Министърът обясни, че тепърва Министерството на финансите ще прави изчисления дали има наличен ресурс за подобна мярка. Той допусна, че може да се наложи да се намали стойността на ваучерите или да се свали прагът на доходите. Според Стоянов разходите за ваучери ще са по-големи от тези, които бяха направени за отстъпката от 25 ст. на литър гориво.
Той направи прогноза, че цените на горивата у нас ще се задържат в сегашните си стойности.