Община Дряново ще отбележи 150-годишнината от гибелта на Васил Левски с различни инициативи. Инициативен комитет начело с Трифон Панчев, кмет на Община Дряново, съвместно с Историческия музей, Средно училище "Максим Райкович", Професионална гимназия по икономика  "Рачо Стоянов" и детска градина "Детелина" утвърдиха програма със събития, посветени на годишнината, информират от общинската администрация в Дряново. 
Общинският комитет „Васил Левски“ очаква заявления на желаещите да вземат участие в конкурс за рецитаторско майсторство до 5 февруари, самият конкурс ще се проведе на 17 февруари.
На 13 февруари е предвидено Общо събрание на Общинския комитет "Васил Левски".
На 16 февруари в Исторически музей - Дряново ще гостува Иван Лалев, който ще представи своята книга "Васил Левски. Отвъд митовете, легендите и заблудите". Той е историк, музеен специалист и директор (1991-2013) на Регионалния исторически музей в Ловеч. Изследва проблемите на Българското възраждане, както и делото на Васил Левски.
На 18 февруари ще бъде отслужена заупокойна молитва, след която ще се проведе общоградското поклонение пред паметника на Апостола в град Дряново, допълват от общинската администрация. 
Над 30 деца и ученици от детска градина "Детелина", Средно училище "Максим Райкович" и Професионална гимназия по икономика "Рачо Стоянов" се включиха със свои произведения в конкурсите за стихотворение, разказ, есе и за постер или рисунка преди Нова година. Те ще бъдат оценени от жури и отличени в навечерието на годишнината.