За убийството на 67-годишен мъж от хасковското село Гарваново, късно снощи в Благоевград е задържан 30-годишен български гражданин. След разпити пред разследващи и пред съдия от Окръжен съд - Хасково, той е признал вината си. Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, който допълни, че днес предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ пред Окръжния съд.
„На задържания е предявено обвинение, че на 16 януари умишлено е умъртвил 67-годишния мъж по особено жесток начин. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода между 15 и 20 години; доживотен затвор и доживотен затвор без замяна“, каза окръжният прокурор. По думите му като мотив за извършеното убийство задържаният посочва паричен заем от 200 лв., който поискал от жертвата. „Твърди, че и друг път е взимал по-малки суми от него, които впоследствие е връщал, но този път такъв му е бил отказан. Възникнали са пререкания между двамата, те са се познавали добре и вследствие на пререканията е възникнал скандал между двамата, прераснал в сбиване“, каза още окръжният прокурор.
По данни на полицията тялото на жертвата е намерено на 16 януари в коридора на дома ѝ в хасковското село Гарваново от съседи, които го обгрижвали, а сигнал за това е подаден в 23:24 часа. Изпратените на място полицейски служители и съдебен лекар установили травма в областта на теменната част на главата. Извършена е аутопсия, а експертна справка от нея показва, че става въпрос за множество нанесени удари в теменната част на главата на жертвата с тъп тежък предмет. Мъжът е живеел сам и се е занимавал с животновъдство. 
След подадения сигнал за престъплението полицията в Хасково започва работа по горещи следи и с помощта на видеокамери в селото стига до задържания и привлечен като обвиняем. 
„По най-бърз начин и с умисъл той тръгва да се оттегля в посока София. Казал на близките си да поддържат версията, че ще пътува до Германия“, обясни директорът на  ОД на МВР – Хасково старши комисар Атанас Ненков. Той допълни, че към Благоевград полицията се е насочила, установявайки в хода на разследването, че преди Нова година задържаният е работел във фабрика за обувки там и е имал връзка с момиче. Задържаният се е опитал и да укрие веществени доказателства, като е хвърлил дрехите, по които според полицията е имало следи от кръв и следи от жертвата. 
По случая са разпитани множество свидетели, част от които и пред съдия. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстоят и други процесуално-следствени действия, едно от които е да се изясни дали извършителят е взел пари от дома на жертвата.