Съвместната изложба на Фикрет Окан и Галя Златева, озаглавена „Хармония“, ще бъде открита в изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в Казанлък на 19 януари, съобщи пред журналисти Окан. Експозицията съчетава негови рисунки и живопис с колажи на Галя Златева. 
Двамата творци работят заедно в своето ателие в павелбанското село Габарево. Първата самостоятелна изложба на Фикрет Окан е представена в Художествената галерия в Казанлък през 2018 година. Сред картините му публиката могат да открият както абстракции, така и рисунки и живопис, вдъхновени от реалния свят.
Окан е роден в Момчилград, но изкуството го довежда в Казанлък, където завършва Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Работил е като художник в различни предприятия, след което започва самостоятелната си дейност. Преди няколко години се установява в село Габарево, което често е и вдъхновението за творбите му. 
Предстоящата експозиция ще бъде открита от директора на Художествената галерия д-р Пламен Петров, посочи Фикрет Окан. Тя ще може да бъде разгледана в зала „Иван Милев“ до 9 февруари.