Измамница ходи от врата на врата със снимка на болната Михаела. Истинско кощунство се разиграва пред вратите на бургазлии, съобщава „Флагман”.
Жена на възраст около 40 години тропа от врата на врата и събира пари за болното си дете на име Гергана. Тя държи поовехтяла снимка, лепната на картон, под която е написана банкова сметка. Жената обяснява, че това е нейната Гергана, която има проблем с диабета и кой знае защо се нуждае от операция.

На снимката обаче хората разпознали Михаела Господинова от Варна, която е болна от детска церебрална пареза и семейството й събираше пари за лечение преди няколко години. На Михаела не й върви. Веднъж вече уж позната на майката прибра част от събраните пари за лечението й и ги открадна. Сега пък незнайно откъде е изровена нейна снимка и я представят с името Гергана и напълно измислена диагноза, освен ако двете момичета не са еднояйчни близначки и болни от различни заболявания. Но пък майката не е една и съща.

Жената, която се представя за майка на Гергана-Михаела е около метър и шестдесет, с протрито яке втора употреба, мургава с опадали зъби и твърди, че живее с дъщеря си в Айтос. Тя дава банкова сметка, но няма нищо против, даже настоява да й се дадат пари на ръка.

Пазете се и не бъдете прекалено милозливи в случая, съветват препатили от мними родители на "болни" деца.