Тридесет военни подразделения на Украйна, които се намират на територията на полуостров Крим, са преминали на страната на властите в автономията или са запазили неутралитет, предаде РИА Новости. Това е заявил Генадий Басов, депутат от градския съвет в Севастопол.
В Крим има общо 34 подразделения на украинските въоръжени сили, като повечето са заявили готовността си да се подчинят на местната власт, а някои са решили да изчакат резултатите от предстоящия референдум.

Днес привечер руски военни са завзели последния пост на радиотехническото разузнаване в Западен Крим, съобщава началникът на кримския медиа-център на министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезнев, цитиран от УНИАН.

"В 17.00 часа пост на радиотехническото разузнаване в с. Оленевка бе завзет от руски военни след ултиматум. УкраинсКите военни моряци демотираха основните блокове на станцията, но не напуснаха военното градче. Те са обезоръжени. На територията на военния обект остават началникът на станцията, персоналът на поста и въоръжени руски военнослужещи", съобщава Селезньов.