Като малка исках да сменя фамилията си, защото в училище децата не знаеха кой е Георги Парцалев. Присмиваха на фамилното ми име, но родителите ми бяха против. Сега съм й благодарна, че не ми позволиха, защото фамилията ми означава много за мен и аз съм горда с нея. Детската ми мечта бе да стана актриса, но вече се отказах и твърдо съм решила да учи право. След прадядо ми в нашия род няма други актьори, но никога не е късно. Това разказа днес правнучката на велия български актьор Георги Парцалев – Цветелина.
Бащата на Георги Парцалев и прадядото на Цветелина са братя.

Сега Цветелина Парцалева е ученичка в 11 клас на Държавната финансово-спопанска гимназия „Интелект” в Плевен. Преди това до 7 клас е учила и живяла в град Левски, а след това със семейството си се премества в Плевен.

Днес правнучката на незабравимия актьор бе сред 12-те ученици от 3 плевенски училища – ДФСГ „Интелект”, СОУ „П.К. Яворов” и ПГ по туризъм, които управляваха за един ден и Областна администрация – Плевен по инициативата „Мениджър за един ден”. Тинейджърите се хванаха на работа още от сутринта вслушвайки се в напътствията на зам.-областния управител Мирослав Михайлов и гл. секретар Емил Димитров-Ревизоро. Още с началото на работния ден младите управленци бяха подложени на изпитание – участваха в учебна тревога за действие на системите за оповестяване при бедствия и аварии. Ситуацията била свързана с проблем в АЕЦ „Козлодуй”.